FAQ – Kérdések és válaszok

Ha kérdésére nem kapott választ, keresse bátran kollégáinkat a hr@rondokarrier.hu e-mail címen, illetve munkaidőben a +36 (30) 2066-366 számon.

1. Hol találom meg a Rondo összes állásajánlatát?

A Rondo Magyarország állások oldalon a Rondo összes nyitott pozíciója elérhető.

2. Mit tegyek, ha további kérdéseim vannak valamely pozícióval kapcsolatban?

Keresse bátran kollégáinkat a hr@rondokarrier.hu e-mail címen, illetve munkaidőben a +36 (30) 2066-366 számon.

3. Hogyan pályázhatok?

Válassza ki az Önt érdeklő pozíciót a https://rondokarrier.hu/allasok oldalon. Kattintson az Állás megpályázása linkre és töltse ki az elektronikus űrlapot! Fontos, hogy adja meg email címét és a telefonszámát, hiszen csak így tudjuk elérni. Csatolja szakmai önéletrajzát! Ebben feltétlenül írja meg, milyen végzettséggel, tapasztalattal rendelkezik az adot állás betöltéséhez. Amennyiben elakad vagy nincs lehetősége az űrlap kitöltésére, jelentkezését elküldheti a hr@rondokarrier.hu email címre is.

Ugyan ez elektronikus jelentkezést preferáljuk, a megpályázott pozíció megjelölésével önéletrajzát nyomtatva, postán is elküldheti nekünk a postacímünkre (Rondo Kft., Ócsai út 5. 1239 Budapest), vagy bedobhatja azt a gyártelepünk portáján található postaládába is.

4. Hogyan zajlik a kiválasztás folyamata?

Miután elküldte jelentkezését, mi pedig úgy véljük, hogy Ön alkalmas az adott pozícióra, visszajelzést küldünk elektronikus úton vagy telefonon. A sikeres kiválasztást követően jelentkezni fogunk és telefonon időpontot egyeztetünk egy interjúra. Ha sikeres az interjú, állást ajánlunk. Ha ajánlatunkat elfogadja, közösen beszéljük meg, mikor tud kezdeni.

5. Akkor is visszajeleznek, ha nem engem választanak?

Mivel a kiírt pozíciókra rendszerint sok pályázat fut be, csak azokkal a jelentkezőkkel vesszük fel a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon, akikkel tovább szeretnénk egyeztetni a pozíció betöltése kapcsán – ezért előre is szíves megértését kérjük.

6. Mennyi időn belül számíthatok a megkeresésükre?

Napokon belül megkeressük Önt, de ha sokan jelentkeztek, vagy éppen kollégáink leterheltek, akár egy hét is eltelhet. Ha az adott pozíciót levesszük weboldalunkról vagy már 3 hónapnál is több eltelt jelentkezése óta, akkor valószínűleg már nem fogjuk keresni, a jelentkezése időpontjától számított 180 nap után pedig kötelesek vagyunk adatait törölni.

7. Több állás is érdekes számomra, mindegyikre pályázzak?

Igen, javasoljuk, hogy minden pozícióra küldjön külön jelentkezést.

8. Megpályáztam egy állást. Előfordulhat, hogy később más pozíció kapcsán is megkeresnek majd?

Ugyan volt már erre példa, azonban ez nem jellemző. Ráadásul jelentkezését adatvédelmi okokból csak 180 napig őrizzük meg, ezt követően automatikusan töröljük. Ezért, ha jelentkezését követően kiírunk egy új, az Ön számára érdekes állást weboldalunkra, akkor arra mindenképpen érdemes újra jelentkezni.

9. Interjún vettem részt, visszaszólnak, ha nem engem választanak?

Igyekszünk Önnek visszajelezni abban az esetben is, amennyiben nem Önre esik a választásunk, azonban nem tudjuk garantálni ezt a visszajelzést, azt pedig különösen nem, hogy ez rövid időn belül megtörténik. Ellenben HR-es kollégáink szívesen fogadják hívását és adnak Önnek naprakész személyes tájékoztatást jelentkezése státuszáról.

10. Egyes pozíciókhoz kiírnak induló bért, másokhoz nem. Miért?

A Rondo egy nemzetközi vállalat, előírások kötik meg a kezünket érzékeny adatok, mint például béradatok nyilvánosságra hozásakor, amelytől csak indokolt esetben térhetünk el. Emellett az is előfordulhat, hogy a meghirdetett pozíciónál egész egyszerűn nem tudunk várható bért megadni, mivel sok a nehezen kalkulálható bérelem – például jelentősen emelheti a bérezést a szakmai múltjának egy-egy részlete, egy bizonyos géptípus ismerete vagy éppen egy hasonló pozícióban elért szakmai eredmény. Ha érdekli a pozíció, akkor javasoljuk, hívja HR-es kollégáinkat munkaidőben a +36 (30) 2066-366 számon, akik személyre szabottan már meg tudnak Önnek nevezni egy körülbelüli várható bért. Amennyiben pedig határozott bérigénye van, akkor javasoljuk, írja be azt bátran a jelentkezésébe, hiszen ezzel felesleges köröket spórolhat meg mindkét oldal számára.

11. A teljes bérre bejelentenek a Rondonál?

A Rondo nemzetközi cég, Magyarországon kívül még további 4 országban rendelkezik gyárakkal, így nem kérdés, hogy nálunk nincs trükközés, nincs zsebbe fizetés. „Igazi”, a teljes bérre bejelentett fizetést adunk minden munkatársunknak.

12. Miért bruttó bért adtak meg, miért nem nettót?

Mert a nettó bér mértéke személyenként eltérhet, így ugyanabból a bruttó bérből több fizetést vihet haza, aki pályakezdő fiatal vagy éppen gyermekeket nevel. ráadásul az adótábla és a kedvezmények is gyakran változnak, ilyenkor az összes álláshirdetésünket módosítani kellene. Az interneten számos nettó bér kalkulátort talál, amivel ki tudja számítani, hogy az Ön esetében adott bruttó bér pontosan mennyi nettónak felel meg.

13. Járnak további juttatások is a kiírt bruttó bér mellé?

Igen, mint például a munkába járás költségtérítése (a törvényi megfelelőség keretén belül), jelenléti prémium, SZÉP kártya.

14. Az egyik pozíciónál bruttó 380-700 ezer forintos induló bér szerepel. Mi indokolja ezt a nagy eltérést?

A béreket számos mozgó elem befolyásolhatja. Például akik régebben dolgoznak a Rondonál, azok bére magasabb lehet. Fizikai munkakörökben, több műszakos munkavégzésnél jelentősen befolyásolhatja a bért a ledolgozott órák mennyisége, a nagyobb megterheléssel járó éjszakai műszakok száma. Ha pontosabb részletekre kíváncsi, keresse kollégáinkat munkaidőben a +36 (30) 2066-366 számon.

15. Hány műszakos a munkavégzés a Rondonál?

A gépek optimális kihasználtsága érdekében 3 műszakban dolgozunk. Közben természetesen rugalmas étkezési és dohányzási szüneteket is biztosítunk. A szellemi munkakörben dolgozó kollégáink döntő többsége normál munkaidőben dolgozik.

16. A kiírt pozíciónál 3 műszakos munkavégzés szerepel, azonban csak 1 műszakban tudnék dolgozni. Érdemes jelentkeznem?

Nem, a több műszakos munkavégzést igénylő pozícióknál sajnos nem tudunk egyedi igényeket figyelembe venni, egy műszakban nem megoldható a foglakoztatás.

17. A 3 műszakos munkarendben mikor történik műszakváltás?

Cikkünk írásakor (2021. október) a következőképpen alakult a 3 műszakos munkavégzés munkarendje a Rondo soroksári üzemében:
Délelőttös műszak: 06:00 – 14:00
Délutános műszak: 14:00 – 22:00
Éjszakai műszak: 22:00 – 06:00

18. Hallássérültek foglalkoztatására vannak szabályaik?

Hallássérültet kizárólag egyedi elbírálás alapján, a foglakozásegészségügyi orvos engedélyével alkalmazhatunk.

19. Mivel foglalkozik a Rondo?

Az osztrák tulajdonú Rondo soroksári üzemében minőségi csomagolóanyagokat gyártunk. A Rondo a legkorszerűbb technológiákat alkalmazza, így nálunk modern gépekkel dolgozhat, rendkívül kulturált környezetben.

20. Milyen hátterű cég a Rondo?

A Rondo osztrák tulajdonú nemzetközi cég, Magyarországon kívül még további 4 országban rendelkezik gyárakkal. A nemzetközi háttér stabilitást, biztonságot nyújt, mégsem lesz elveszve egy “multi” cégben. Budapesti üzemünkben mindössze 200 ember dolgozik, így szinte családias a légkör.

21. Hol található a Rondo hazai gyára?

A gyár Soroksáron (Budapest XXIII. kerület) az Ócsai út 5. szám alatt található (lásd térkép). Sokan járnak hozzánk dolgozni Budapestről és a dél-pesti régióból, de vannak, akik hosszabb utazást is bevállalnak, hogy a Rondo munkatársai lehessenek.

22. Lehet dohányozni a Rondonál?

Igen, munka közben rugalmas étkezési és dohányzási szüneteket is biztosítunk. Üzemünk fokozottan tűzveszélyes hely, de a dohányzás az üzem számos pontján megengedett.

23. Tud a Rondo szállást biztosítani?

Sajnos nem, a 2022-es évtől kezdve nem tudunk szállást biztosítani új munkatársaink számára. Kérjük, csak akkor jelentkezzenek hozzánk, ha a szállásuk megoldott (üzemünk Soroksáron, Budapest XXIII. kerületében található, a pontos cím: 1239 Budapest, Ócsai út 5.).

24. Távmunka vagy otthoni munkavégzés biztosított a Rondonál?

Fizikai pozícióink intenzív személyes jelenlétet igényelnek, így ilyen munkakörben nincs távmunka vagy otthon munkavégzés. Szellemi munkakörökben azoknál a pozícióknál van lehetőség távmunkára, ahol azt kifejezetten megemlítjük a kiírás szövegében. Amennyiben nem lát erre vonatkozó utalást az adott munkakörnél, akkor abban a pozícióban nincs lehetőség távmunkára vagy otthon munkavégzésre.

25. Biztosít-e a Rondo buszjáratot az üzemébe?

Nem, a Rondo nem biztosít saját buszjáratot az üzemébe (1239 Budapest | Ócsai út 5.).

26. Van-e lehetőség nem elektronikus formában jelentkezni Önökhöz?

Ugyan ez elektronikus jelentkezést preferáljuk, a megpályázott pozíció megjelölésével önéletrajzát nyomtatva, postán is elküldheti nekünk a postacímünkre (Rondo Kft., Ócsai út 5. 1239 Budapest), vagy bedobhatja azt a gyártelepünk portáján található postaládába is.

27. A Facebookon elküldtem Önöknek a telefonszámomat, ennyi elég a jelentkezéshez?

Sajnos a Facebook megjegyzésbe írt telefonszámával a GDPR előírásaink miatt nem tudunk mit kezdeni, azt nem használhatjuk, nem tárolhatjuk, így keresni sem fogjuk tudni egészen addig, amíg nem jelentkezik hozzánk hivatalosan. A jelentkezés módjáról lásd bővebben a 3. Hogyan pályázhatok? pontot.