FAQ – Kérdések és válaszok

1. Hol találom meg a Rondo összes állásajánlatát?

A Rondo Magyarország állások oldalon a Rondo összes nyitott pozíciója elérhető.

2. Mit tegyek, ha további kérdéseim vannak valamely pozícióval kapcsolatban?

Keresse bátran kollégáinkat a wbphr@rondo-ganahl.com e-mail címen, illetve munkaidőben a +36 (1) 289 2323 vagy a +36 (1) 289 2325 számokon.

3. Hogyan pályázhatok?

Válassza ki az Önt érdeklő pozíciót a https://rondokarrier.hu/allasok oldalon. Kattintson az Állás megpályázása linkre és töltse ki az elektronikus űrlapot! Fontos, hogy adja meg email címét és a telefonszámát, hiszen csak így tudjuk elérni. Csatolja szakmai önéletrajzát! Ebben feltétlenül írja meg, milyen végzettséggel, tapasztalattal rendelkezik az adot állás betöltéséhez. Amennyiben elakad vagy nincs lehetősége az űrlap kitöltésére, jelentkezését elküldheti a wbphr@rondo-ganahl.com email címre is.

4. Hogyan zajlik a kiválasztás folyamata?

Miután elküldte jelentkezését, mi pedig úgy véljük, hogy Ön alkalmas az adott pozícióra, visszajelzést küldünk elektronikus úton vagy telefonon. A sikeres kiválasztást követően jelentkezni fogunk és telefonon időpontot egyeztetünk egy interjúra. Ha sikeres az interjú, állást ajánlunk. Ha ajánlatunkat elfogadja, közösen beszéljük meg, mikor tud kezdeni.

5. Akkor is visszajeleznek, ha nem engem választanak?

Mivel a kiírt pozíciókra rendszerint sok pályázat fut be, csak azokkal a jelentkezőkkel vesszük fel a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon, akikkel tovább szeretnénk egyeztetni a pozíció betöltése kapcsán – ezért előre is szíves megértését kérjük.

6. Mennyi időn belül számíthatok a megkeresésükre?

Napokon belül megkeressük Önt, de ha sokan jelentkeztek, vagy éppen kollégáink leterheltek, akár egy hét is eltelhet. Ha az adott pozíciót levesszük weboldalunkról vagy már 3 hónapnál is több eltelt jelentkezése óta, akkor valószínűleg már nem fogjuk keresni, a jelentkezése időpontjától számított 180 nap után pedig kötelesek vagyunk adatait törölni.

7. Több állás is érdekes számomra, mindegyikre pályázzak?

Igen, javasoljuk, hogy minden pozícióra küldjön külön jelentkezést.

8. Megpályáztam egy állást. Előfordulhat, hogy később más pozíció kapcsán is megkeresnek majd?

Ugyan volt már erre példa, azonban ez nem jellemző. Ráadásul jelentkezését adatvédelmi okokból csak 180 napig őrizzük meg, ezt követően automatikusan töröljük. Ezért, ha jelentkezését követően kiírunk egy új, az Ön számára érdekes állást weboldalunkra, akkor arra mindenképpen érdemes újra jelentkezni.

9. Egyes pozíciókhoz kiírnak induló bért, másokhoz nem. Miért?

A Rondo egy nemzetközi vállalat, előírások kötik meg a kezünket érzékeny adatok, mint például béradatok nyilvánosságra hozásakor, amelytől csak indokolt esetben térhetünk el. Ellenben HR-es kollégáink telefonon már közlékenyebben lehetnek, keresse őket munkaidőben a +36 (1) 289 2323 vagy a +36 (1) 289 2325 számokon.

10. A teljes bérre bejelentenek a Rondonál?

A Rondo nemzetközi cég, Magyarországon kívül még további 4 országban rendelkezik gyárakkal, így nem kérdés, hogy nálunk nincs trükközés, nincs zsebbe fizetés. „Igazi”, a teljes bérre bejelentett fizetést adunk minden munkatársunknak.

11. Miért bruttó bért adtak meg, miért nem nettót?

Mert a nettó bér mértéke személyenként eltérhet, így ugyanabból a bruttó bérből több fizetést vihet haza, aki pályakezdő fiatal vagy éppen gyermekeket nevel. Az interneten számos nettó bér kalkulátort talál, amivel ki tudja számítani, hogy az Ön esetében adott bruttó bér pontosan mennyi nettónak felel meg.

12. Járnak további juttatások is a kiírt bruttó bér mellé?

Igen, mint például a munkába járás költségtérítése (a törvényi megfelelőség keretén belül), jelenléti prémium, SZÉP kártya.

13. Az egyik pozíciónál bruttó 380-700 ezer forintos induló bér szerepel. Mi indokolja ezt a nagy eltérést?

A béreket számos mozgó elem befolyásolhatja. Például akik régebben dolgoznak a Rondonál, azok bére magasabb lehet. Fizikai munkakörökben, több műszakos munkavégzésnél jelentősen befolyásolhatja a bért a ledolgozott órák mennyisége, a nagyobb megterheléssel járó éjszakai műszakok száma. Ha pontosabb részletekre kíváncsi, keresse kollégáinkat munkaidőben a +36 (1) 289 2323 vagy a +36 (1) 289 2325 számokon.

14. Hány műszakos a munkavégzés a Rondonál?

A gépek optimális kihasználtsága érdekében 3 műszakban dolgozunk. Közben természetesen rugalmas étkezési és dohányzási szüneteket is biztosítunk. A szellemi munkakörben dolgozó kollégáink döntő többsége normál munkaidőben dolgozik.

15. A kiírt pozíciónál 3 műszakos munkavégzés szerepel, azonban csak 1 műszakban tudnék dolgozni. Érdemes jelentkeznem?

Nem, a több műszakos munkavégzést igénylő pozícióknál sajnos nem tudunk egyedi igényeket figyelembe venni, egy műszakban nem megoldható a foglakoztatás.

16. A 3 műszakos munkarendben mikor történik műszakváltás?

Cikkünk írásakor (2021. október) a következőképpen alakult a 3 műszakos munkavégzés munkarendje a Rondo soroksári üzemében:
Délelőttös műszak: 06:00 – 14:00
Délutános műszak: 14:00 – 22:00
Éjszakai műszak: 22:00 – 06:00

17. Hallássérültek foglalkoztatására vannak szabályaik?

Hallássérültet kizárólag egyedi elbírálás alapján, a foglakozásegészségügyi orvos engedélyével alkalmazhatunk.

18. Mivel foglalkozik a Rondo?

Az osztrák tulajdonú Rondo soroksári üzemében minőségi csomagolóanyagokat gyártunk. A Rondo a legkorszerűbb technológiákat alkalmazza, így nálunk modern gépekkel dolgozhat, rendkívül kulturált környezetben.

19. Milyen hátterű cég a Rondo?

A Rondo osztrák tulajdonú nemzetközi cég, Magyarországon kívül még további 4 országban rendelkezik gyárakkal. A nemzetközi háttér stabilitást, biztonságot nyújt, mégsem lesz elveszve egy “multi” cégben. Budapesti üzemünkben mindössze 200 ember dolgozik, így szinte családias a légkör.

20. Hol található a Rondo hazai gyára?

A gyár Soroksáron (Budapest XXIII. kerület) az Ócsai út 5. szám alatt található (lásd térkép). Sokan járnak hozzánk dolgozni Budapestről és a dél-pesti régióból, de vannak, akik hosszabb utazást is bevállalnak, hogy a Rondo munkatársai lehessenek.

21. Lehet dohányozni a Rondonál?

Igen, munka közben rugalmas étkezési és dohányzási szüneteket is biztosítunk. Üzemünk fokozottan tűzveszélyes hely, de a dohányzás az üzem számos pontján megengedett.

Ha kérdésére nem kapott választ, keresse bátran kollégáinkat a wbphr@rondo-ganahl.com e-mail címen, illetve munkaidőben a +36 (1) 289 2323 vagy a +36 (1) 289 2325 számokon.